Аматьорски тим със сензационен трансфер в САЩ

Игор Дудник, който през миналия сезон бе в отбора на ВУМК – ФК Интер (Плачи дол), получи официална покана да играе в професионалния футболен клуб от САЩ Синсинати Сейнтс.

Украинецът е студент във Висше училище Международен колеж – Добрич. Игор и брат му Влад – също студент във ВУМК, са в САЩ от един месец, заради едногодишен договор за работа в известна американска компания от областта на информационните технологии. Именно фирмата е препоръчала Игор на мениджърите на професионалния Синсинати Сейнтс, който е в Националната висша лига (National Premier Soccer League). Очаква се Игор да започне да тренира с отбора до дни.

“Смятам да започна да играя тук, надявам се да успявам да съчетавам работата с футбола. Вече писах на състудентите ми в България и мениджъра на Интер, че се надявам да ми запазят мястото за следващата година. Разбрах, че новите треньори идват от известни европейски и български отбори и нямам търпение да тренирам с тях.”, споделя Игор Дудник.

Припомняме, че треньори на ФК Интер са холандецът Брам Шриър и Радослав Боянов, а амбициите им са отборът на колежа да се класира във В група. Те ще подготвят и талантите в международната футболна академия към ВУМК, в която тренировките ще започнат през втората половина на септември.

Източник: dobrichonline.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *