Куче донесе късмет на футболист – спасител (видео)

Куриозна ситуация беляза двубоя между Сао Пауло и Фарукабад от регионалния шампионат на Бразилското първенство. По време на срещата на терена влезе куче, което се опита да доближи главния рефер, който се чудеше какво да прави в тази не-футболна ситуация. Нито един от играчите на терена не реагира на свободно разхождащия се из терена “неканен” гост.

В следващия момент играчът  на Сао Паоло Дуду се притече и хвана кучето, което в опит да се защити го ухапа по ръката. Резултатът, до момента на изненадващата поява на кучето, беше 2:1 в полза на Фарукабад. По-късно съдбата си върна на Дуду, когато той реализира победния гол за 3:2 за своя отбор и по този начин класира отбора си за полуфиналите в шампионата.

След щастливата развръзка играчът Дуду написа в социалната мрежа Туитър, че желае да намери кучето, като дори вече му е измислил име.

“Искам да се погрижа за кучето, което ми донесе късмет. Искам да го кръстя Суарес”, сподели още играча, правейки препратка към ухапването на уругваеца Суарес на италианския защитник Джорджо Киелини по време на Световното първенство през лятото.

“Ще намеря кучето по някакъв начин. Вече съм разпространил различни брошури в града. Ние се нуждаем от това куче.”, написа още в Туитър Дуду.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *