Здравей, В група!

Шампионатът в третото ниво на българския футбол се подновява днес. След близо двумесечен подготвителен период, отборите са готови да премерят сили и да се борят за по-високо класиране. Няко отбори успяха да изиграят повече контролни срещи, други по-малко. Част от тимовете се подсилиха сериозно, а други запазиха отборите. Това няма никакво значение, когато главният рефер изведе двата отбора на терена и двадесет и двамата се вкопчат в здрава битка.

Във В група няма гонене на цели като участие в европейски клубни турнири или бленуване на поредната шампионска титла. Стадионите на тимовете се превръщат в истински арени, където “мирише” на футбол.

В Североизточната В група ситуацията изглежда по-ясна. Отборът на Дунав (Русе) изглежда фаворит за промоция в професионалния футбол. Такава е и задачата на момчетата на Веселин Великов през този сезон. Русенци привлякоха само един нов футболист пред зимната пауза, но “драконите” имат изграден отбор, който е с класа над останалите тимове. Преследвачът Калиакра (Каварна) бе напуснат от част от титулярните си футболисти, включително и топреализаторът на отбора Тодор Колев, който премина в Марек (Дупница). Разбира се, срещите във В група са доказателство за чести изненади и непредвидими резултати. Така че Дунав (Русе) е фаворитът на североизток, но има още цял полусезон. ФК Суворово или Черноморец (Балчик) дебнат от задни позиции и са в състояние да поднесат някоя изненада.

Ситуацията в Югоизточната В група изглежда доста по-заплетена. Единственият тим открито заявил мераци за Б група е Марица (Пловдив). Наред с желанието за професионален футбол, “пиратите” са отборът с най-много проблеми, които изникват ежедневно. Марица изостав на четири точки от лидера ОФК Поморие, а в крайморския град организацията е няколко нива по-добра в сравнение с тази на отбора от квартал Кършияка. Миньор (Раднево), Евроколеж (Пловдив) и ОФК Гигант (Съединение) са тимовете, които могат объркат сметките на всеки отбор. Останалите тимове също не са за поднценяване. През есента тимовете предложиха много равностойни двубои, без значение кое мястов  класирането заемат.

Шоуто е гарантирано, завесата предстои да се вдигне след няколко часа, а на нас ни остава да кажем “Здравей, В група!” и да се настаним удобно за поредния напачен двубой.

Zona90.com продължава да отразява аматьорския футбол и нашият екип ще се опита да бъдете информирани за всичко най-интересно около двубоите през пролетта.

P.S. Поднасяме извиненията си към Северозападната и Югозападната В група, но те не са забравени и скоро ще обърнем внимание и на Вас!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *