Бомбичка? Защо не?

Феновете на ЦСКА вчера счупиха глупомера с постъпката си, при която пострада журналистът на БТВ Димитър Тасев по време на контролната среща с Марица (Пловдив). Червените фенове за пореден път показаха лицето на българския фен, който не уважава футболната игра, любимия отбор и тези, които отразяват спортните събития.

Накратко, Димитър Тасев се подготвяше за пряко включване, т.е. си вършеше работата, докато в този момент към него полетя бомбичка. При опита си да се предпази колегата Тасев падна на земята и нарани своето рамо. Впоследствие се оказа, че репортерът на БТВ е с извадено рамо и се наложи лекарска помощ. Разбира се, глупостта на червените фенове не спря дотук, а от трибуните “заваляха” освирквания, псувни и обиди към журналиста, който се опитваше да върши своята работа.

Въпросът, който възниква от тази ситуация е “Защо?”. Феновете на ЦСКА не бяха провокирани по никакъв начин. Изглежда че, те по принцип са такива и вероятно замерват с бомбички всеки “неприятел”. Какво печелите от това, мили фенове? Нито подобрявате представянето на отбора си, нито създавате някакво страхотно впечатление в обществото за себе си и клуба, който “подкрепяте”. Причината стадионите в България да са празни не е само в слабата футболна продукция на терена, а и във феновете. Кой нормален родител би си завел детето на стадиона като знае, че има подобни индивиди, които избиват комплексите на неуспеха си по стадионите? Вие, господине, който хвърлихте въпросната бомбичка бихте ли си завели детето на стадиона? Бихте ли хвърлил отново същата бомбичка пред очите на вашето дете?

Чуждото нещастие в нашата страна е взело недостижими висини, а простотията и безнаказаните прояви се увеличиха с още една. Също така “поздравявам” от името на всички колеги футболен клуб ЦСКА затова, че премълчаха вчерашния инцидент. Лесно е оправданието, че феновете не могат да бъдат контролирани, но работа на клуба е да създаде адекватни условия за репортерите, които се опитват да вършат своята работа.

Това, което се случи е без оправдание и ние от zona90.com питаме “Докога футболните хулигани ще бъдат на стадиона, докато нормалните фенове стоят пред малкия екран?”. Не трябва ли да бъде обратното?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *