Официално: Тунджа (Ямбол) се отказа от участие в Югоизточната В група

Отборът на Тунджа (Ямбол) отказа участие в Югоизточната В група. Новината бе потвърдена официално за zona90.com от Зоналния съвет на БФС в Пловдив.

Днес ямболският клуб е изпратил писмо до местната централа на БФС, с което декларира своят отказ от участие в предстоящия шампионат, а като причини са изтъкнати финансови и организационни проблеми.

Припомняме, че Тунджа стартира лятната си подготовка с нов треньор, но само две седмици след подновяването на заниманията назначеният Господин Мирчев напусна поста. След това от клуба заявиха, че ще участват в шампионата с изцяло юношеска формация.

От Зоналния съвет на БФС в Пловдив споделиха, че се обсъждат варианти за попълване на овакантеното място в Югоизточната В група.

“Най-вероятно ще бъде организиран бараж за попълване на състава на групата още през следващата седмица.”, заяви за zona90.com секретарят на ЗС на БФС – Пловдив Огнян Златков.

Кандидати за участие в организирания “на пожар” бараж са отборите на Верея II (Стара Загора) и ОФК Карнобат, които загубиха квалификациите за попълване на състава на Югоизточната В група.

 

Свързани материали

Шампионатът на югоизток се подновява в края на фев... Пролетният полусезон на Югоизточната трета лига ще започне на 25 февруари, съобщиха от Зоналния съвет на БФС в Пловдив.  Традиционното съвещание на...
“Розите” обърнаха ОФК Карнобат и ги ра... Розова долина (Казанлък) записа важен успех при визитата си на ОФК Карнобат днес. "Розите" се наложиха с 1:2 над карнобатлии в среща от XV-ия кръг на ...
Верея II (Стара Загора) “отвя” Ураган-... Отборът на Верея II (Стара Загора) разгроми днес със 7:0 отбора на Ураган (Бояджик) в отложена среща от XIV-ия кръг на Югоизточната трета лига. Успехъ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *