Купа на България: Преди Светкавица (Търговище) – Берое (Стара Загора)

Светкавица (Търговище) посреща на своя стадион “Димитър Бурков” елитния отбор на Берое (Стара Загора) в среща от 1/16-финалите на турнира за Купата на България. Двубоят е днес и ще стартира в 16 часа. Главен рефер на срещата ще бъде Никола Атанасов от Велико Търново с помощници Ивайло Атанасов и Даниел Йорданов.

“Мълниеносците” ще излязат психически освободени за двубоя, като от треньорския щаб на клуба приемат двубоя като бонус. Момчетата на Димитър Димитров се класираха директно за този етап на надпреварата и ще се опитат да се противопоставят на старозагорския клуб. През настоящата кампания Светкавица (Търговище) стартира силно сезона в Североизточната В група, като до момента в шест изиграни двубоя отборът записа четири успеха, едно равенство и една загуба. През уикенда “мълниеносците” паднаха за пръв път през сезона, след като отстъпиха с 0:1 в Шумен на местния едноименен отбор.

В лагера на Берое (Стара Загора) ще отсъства защитникът Иво Иванов, който изтърпява наказание от една среща и Атанас Зехиров, който се възстановява от контузия.

Любопитен момент в двубоя ще бъде евентуалното участие на нападателя Исмаил Иса. Юношата на Светкавица (Търговище) премина в редиците на Берое преди седмица, а през лятото се готвеше изцяло със състава на “мълниеносците”, докато очакваше трансфер в чужбина.

снимка: Драгомир Петров

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *