Обсъждат проекта за стадион “Тунджа” в Ямбол тази седмица

Общинският съвет на Ямбол ще разгледа на своето заседание в петък предложение за идеен проект, свързан с бъдещата реконструкция на стадион “Тунджа”. Както вече е известно, Община Ямбол кандидатства за финансиране пред Министерството на младежта и спорта по Наредба 2.

На редовната сесия на местния парламент ще се разгледа идейният проект за реновиране на стадион “Тунджа”. Предложението е внесено от Красимира Петрова, която заемаше временно кметския пост по време на местните избори, а в момента е заместник-кмет на Община Ямбол. При одобряването на внесения проект, той ще бъде представен и пред Министерството на младежта и спорта.

В края на месец октомври беше обявена обществена поръчка за изпълнител на реконструкцията на спортното съоръжение. Срокът за приемане на документите вече изтече, а от Министерството на младежта и спорта съобщиха за zona90.com, че има подадени оферти и в момента тече проверка на документите от специализирана комисия, която предстои да се произнесе в следващите седмици.

Стойността на проекта е 378 827,28 лева и предвижда обновяване на тревното покритие на стадиона, както и изграждането на модерна дренажна и поливна система. 

Свързани материали

В Ямбол: Одобриха проекта за реконструкция на Град... Днес общинските съветници в Ямбол единодушно одобриха проекта за реконструкция на стадион "Тунджа" в града. На редовното заседание на местния Общински...
Обновяват терена на стадион “Тунджа” в... Дългогодишното отлагане на ремонта на стадион "Тунджа" в Ямбол скоро ще намери своя край. Както е известно, съоръжението е в окаяно състояние, а ремон...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *