Джемал Садък: “ФК Кубрат ще надгражда през пролетта”

ФК Кубрат ще зимува на осмата позиция в Североизточната В група. Футболистите от родния град на Лили Иванова събраха актив от 16 точки след записани пет победи, едно равенство и седем загуби. Момчетата на играещият-наставник Ивайло Кирилов се разписаха тринадесет пъти и получиха 21 попадения в своята врата. Голмайстор на отбора през есента е Людмил Киров, който се разписа четири пъти. Централният бранител Александър Къснеделчев е втори реализатор с три попадения.

За представянето на ФК Кубрат през есенния полусезон на Североизточната В група разговаряхме с президента на клуба Джемал Садък. Ето какво сподели той пред zona90.com

– Каква е Вашата оценка за представянето на отбора през есенния полусезон?

Класирането на отбора след първата половина на сезона е в рамките на очакваното. Предварителните ни очаквания съвпадат с мястото, което заемаме. Целта на ФК Кубрат винаги е била златната среда, а и сме на добра дистанция от последните места. През тази година заложихме на много местни момчета, което също се отрази на нашето представяне. Започнахме сезона много силно, но след злополучни двубой с ФК Суворово, отборът тръгна в низходяща посока. Знаете, че след тази среща най-опитните ни състезатели в лицето на Светлин Симеонов, Живко Парашкевов, както и вратарят Пламен Сашев получиха тежки наказания, което сериозно се отрази на играта и резултатите ни. Минахме през много сътресения след тази среща, но сме щастливи, че завършихме полусезона благополучно.

– Споменатата среща с ФК Суворово ли се превърна в ключовия момент за клуба и неговото представяне през есента?

Абсолютно! Преди тази среща се намирахме на четвъртата позиция и отборът вървеше много добре. Имахме много добра сплав от много опитни и мади талантливи футболисти. Светлин Симеонов не издържа във въпросната среща с ФК Суворово и получи това тежко наказание (б.а. Симеонов е със спрени състезателни права за срок от една година). Той е много опитен футболист със сериозен стаж в професионалния футбол в България и в чужбина. Не желая да коментирам съдийството, но в тази среща реферите бяха по всякаква критика.

Chernomorec_Kubrat

От ФК Кубрат ще се опитат да “скочат” по-високо през пролетта снимка: Марияна Върбанова

– Голяма част от отборите в групата често недоволстваха от реферите, включително и ФК Кубрат…

Така е! Има си Съдийска комисия при Зоналния съвет във Варна, която си назначава реферите и преценява за кой мач кого да изпрати. Лично мое мнение е, че голяма част от съдиите не са на това ниво. Не могат да се справят с двубоите от В група, което води до подобни ситуации.

– Сериозно впечатление в редиците на ФК Кубрат през есента направи налагането на млади футболисти…

Младите момчета получиха възможност за изява и смятам, че напълно я оправдаха. Алпай Серхат, Сюлейман Сюлейман и Петър Петров са много талантливи. Цялото треньорско ръководство е много доволно от тяхното представяне и през пролетта ще продължим да разчитаме на тях. 

– Ще Ви върна отново на двубоя с ФК Суворово, след което Светлин Симеонов получи наказанието от една година. Каква е ситуацията при него?

Наказанието на Светлин Симеонов си остава в размера, който му бе наложен от Дисциплинарната комисия. Проведохме няколко разговора със Зоналния съвет, но с днешна дата няма промяна. Надявам се, че през пролетта ще имаме възможност да го използваме, ако му бъде намалено наказанието.

Kubrat_Byala

Младите футболисти получиха сериозен шанс за изява през есента

– На кои позиции трябва да се подсили отбора, за да изглежда по-добре през пролетта?

Приоритет пред нас е да си запазим отбора в този му състав. Разбира се, всеки клуб има нужда от подсилване. За да засилим конкуренцията ще търсим халф и нападател. Най-вероятно ще привлечем и вратар.

– Какви са Вашите очаквания за пролетния полусезона?

Надяваме се, да имаме повече спортно щастие през пролетта, както и по-малко контузии. Нашата цел е да постигнем сплав между младостта и опитните футболисти. Ще продължим да залагаме и на местните кадри. Имаме индикации, че Община Кубрат ще продължи да ни помага, което е много важно за нас. Надявам се, да подобрим нашето представяне и да надраждаме постигнатото през пролетта.

снимка: Фейсбук-страница “град Кубрат”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *