Джемал Садък: “ФК Кубрат ще надгражда през пролетта”

ФК Кубрат ще зимува на осмата позиция в Североизточната В група. Футболистите от родния град на Лили Иванова събраха актив от 16 точки след записани пет победи, едно равенство и седем загуби. Момчетата на играещият-наставник Ивайло Кирилов се разписаха тринадесет пъти и получиха 21 попадения в своята врата. Голмайстор на отбора през есента е Людмил Киров, който се разписа четири пъти. Централният бранител Александър Къснеделчев е втори реализатор с три попадения.

За представянето на ФК Кубрат през есенния полусезон на Североизточната В група разговаряхме с президента на клуба Джемал Садък. Ето какво сподели той пред zona90.com

– Каква е Вашата оценка за представянето на отбора през есенния полусезон?

Класирането на отбора след първата половина на сезона е в рамките на очакваното. Предварителните ни очаквания съвпадат с мястото, което заемаме. Целта на ФК Кубрат винаги е била златната среда, а и сме на добра дистанция от последните места. През тази година заложихме на много местни момчета, което също се отрази на нашето представяне. Започнахме сезона много силно, но след злополучни двубой с ФК Суворово, отборът тръгна в низходяща посока. Знаете, че след тази среща най-опитните ни състезатели в лицето на Светлин Симеонов, Живко Парашкевов, както и вратарят Пламен Сашев получиха тежки наказания, което сериозно се отрази на играта и резултатите ни. Минахме през много сътресения след тази среща, но сме щастливи, че завършихме полусезона благополучно.

– Споменатата среща с ФК Суворово ли се превърна в ключовия момент за клуба и неговото представяне през есента?

Абсолютно! Преди тази среща се намирахме на четвъртата позиция и отборът вървеше много добре. Имахме много добра сплав от много опитни и мади талантливи футболисти. Светлин Симеонов не издържа във въпросната среща с ФК Суворово и получи това тежко наказание (б.а. Симеонов е със спрени състезателни права за срок от една година). Той е много опитен футболист със сериозен стаж в професионалния футбол в България и в чужбина. Не желая да коментирам съдийството, но в тази среща реферите бяха по всякаква критика.

Chernomorec_Kubrat

От ФК Кубрат ще се опитат да “скочат” по-високо през пролетта снимка: Марияна Върбанова

– Голяма част от отборите в групата често недоволстваха от реферите, включително и ФК Кубрат…

Така е! Има си Съдийска комисия при Зоналния съвет във Варна, която си назначава реферите и преценява за кой мач кого да изпрати. Лично мое мнение е, че голяма част от съдиите не са на това ниво. Не могат да се справят с двубоите от В група, което води до подобни ситуации.

– Сериозно впечатление в редиците на ФК Кубрат през есента направи налагането на млади футболисти…

Младите момчета получиха възможност за изява и смятам, че напълно я оправдаха. Алпай Серхат, Сюлейман Сюлейман и Петър Петров са много талантливи. Цялото треньорско ръководство е много доволно от тяхното представяне и през пролетта ще продължим да разчитаме на тях. 

– Ще Ви върна отново на двубоя с ФК Суворово, след което Светлин Симеонов получи наказанието от една година. Каква е ситуацията при него?

Наказанието на Светлин Симеонов си остава в размера, който му бе наложен от Дисциплинарната комисия. Проведохме няколко разговора със Зоналния съвет, но с днешна дата няма промяна. Надявам се, че през пролетта ще имаме възможност да го използваме, ако му бъде намалено наказанието.

Kubrat_Byala

Младите футболисти получиха сериозен шанс за изява през есента

– На кои позиции трябва да се подсили отбора, за да изглежда по-добре през пролетта?

Приоритет пред нас е да си запазим отбора в този му състав. Разбира се, всеки клуб има нужда от подсилване. За да засилим конкуренцията ще търсим халф и нападател. Най-вероятно ще привлечем и вратар.

– Какви са Вашите очаквания за пролетния полусезона?

Надяваме се, да имаме повече спортно щастие през пролетта, както и по-малко контузии. Нашата цел е да постигнем сплав между младостта и опитните футболисти. Ще продължим да залагаме и на местните кадри. Имаме индикации, че Община Кубрат ще продължи да ни помага, което е много важно за нас. Надявам се, да подобрим нашето представяне и да надраждаме постигнатото през пролетта.

снимка: Фейсбук-страница “град Кубрат”

Свързани материали

Снегът отлoжи зимната подготовка на Локомотив (Рус... Планираният за 20 януари старт на зимната подготовка на представителния отбор на Локомотив (Русе) се отлага. Това съобщи старши треньорът на тима Бори...
Лидерът на североизток предпочетe плажа за старт н... Лидерът в Североизточната трета лига Черноморец (Балчик) стартира зимната си подготовка вчера. Старши треньорът Герги Иванов – Геша изведе на централн...
Североизточната трета лига се подновява на 25 февр... Пролетният полусезон на североизток се подновява на 25-26 февруари, съобщиха от Зоналния съвет на БФС във Варна. От местната централа обявиха още ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *