Избраха изпълнител за реконструкцията на стадион „Тунджа“ в Ямбол

В края на тази седмица в сградата на Министерството на младежта и спорта в София бяха отворени ценовите предложения на участниците, проявили интерес към обществената поръчка за модернизирането на стадион „Тунджа“ в Ямбол. До този етап достигнаха черима кандидати Консорциум „Екорп-Динамикс ресурс, Обединение „Стадион Ямбол 2015“, Онтарио спорт БГ ЕООД и ДССД „Органик Сълюшънс“. ПСГ Мостинженеринг АД също подаде документи за участие, но в последствие нейното участие беше прекратено, след като беше установено, че дружеството е част от Обединение „Стадион Ямбол 2015“.

Двама кандидати достигнаха до финалната   част от процедурата. Консорциум „Екорп-динамик ресурс“ с обща оценка от Показател „Срок на изпълнение“ и Показател „Техническо предложение“ – 38,54 т. и Обединение „Стадион Ямбол 2015“ с обща оценка от Показател „Срок на изпълнение“ и Показател „Техническо предложение“ – 37,32т.

При отварянето на ценовете оферти стана известно, че Консорциум „Екорп-Динамикс ресурс“ предлага цена за изпълнението на проекта от 288380,55 лева без ДДС. Срокът за изпълнение на проекта от този кандидат е 48 дни. Обединение „Стадион Ямбол 2015“ внесе предложение за изпълнение на проекта на стойност 280991,52 лева без ДДС със срок за изпълнение 56 дни.

Комисията при Министерството на младежта и спорта класира на първо място, взимайки предвид показател „Предложена от участника крайна цена в лева“, Обединение „Стадион Ямбол 2015“ с 60 точки, а Консорциум „Екорп-Динамик ресурс“ получи – 58,46 точки. С оглед на двата финални етапа в процедурата, комисията обяви крайното класиране, което се формира от оценките за Показател – срок на изпълнение, техническо предложение и предложена от участника крайна цена в лева. Обединение „Стадион Ямол 2015“ зае първото място с общо 97,32 точки, а консорциум „Екорп-Динамик ресурс“ събра 97 точки.

Обществената поръчка „Реконструкция и модернизация на централен футболен терен – град Ямбол“ беше възложена на Обединение „Стадион Ямбол 2015“, а в момента тече десетдневен срок, в който другият участник има възможност за обжалване на решението пред Комисията за защита на конкуренцията.

Победителят

Обединение „Стадион Ямбол 2015“ се състои от две дружества – „Спортни настилки“ ЕООД – 86 % и „Мулти корпорейшън“ ЕООД – 16 %.

„Спортни настилки“ ЕООД е с оновна дейност „Полагане на настилки, а дружеството е със седалище в София и се представлява от Пламен Трифонов. „Мулти корпорейшън“ ЕООД от своя страна, също базирана в столицата, извършва транспортни услуги, посочва справка в Търговски регистър.

Свързани материали

Министърът на младежта и спорта “хвърли око&... Министърът на младежта и спорта Красен Кралев днес посети Казанлък. Спортният министър се запозна със състоянието на спортната инфраструктура в града,...
В Ямбол: Одобриха проекта за реконструкция на Град... Днес общинските съветници в Ямбол единодушно одобриха проекта за реконструкция на стадион "Тунджа" в града. На редовното заседание на местния Общински...
Обновяват терена на стадион “Тунджа” в... Дългогодишното отлагане на ремонта на стадион "Тунджа" в Ямбол скоро ще намери своя край. Както е известно, съоръжението е в окаяно състояние, а ремон...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *