Борислав Караматев пред zona90.com: “Време е във В-групите да има по-сериозен контрол над реферите”

Играещият-наставник на Асеновец (Асеновград) Борислав Караматев изрази своето безпокойство от продължаващи тенденции в третото ниво на българския футбол. Асеновградчани загубиха с 0:1 вчерашното си гостуване в Карнобат, но реферските отсъждания в тази среща “отключиха” реакцията на бившия футболист на Ботев (Пловдив) и ЦСКА (София).

“Не мога да осъзная каква е целта на всички хора, подпомагащи футболни отбори, да влияят на рефери. Ще спечелят една среща, ще се изкачат едно място в класирането и какво след това? Футболът губи, а усилията на сериозно количество футболисти се обезценява. Мога да ги определя само като болни амбиции на определени хора в някои градове. Време е във В-групите да има по-голям контрол над съдиите. Лошо говори и фактът, че реферите се поддават на подобни изкушения. Наясно съм с това, че сме в България и тук за съжаление, не може да става дума за ниво на поведение, както на футболистите, така и на ръководните фактори, като в нормалните държави.”, коментира Караматев.

Опитният футболист обърна внимание още на факта, че във финансово отношение разликата между клубовете е голяма.

“Не разбирам смисъла да тренираме цяла седмица и след това да пътуваме 250 километра, за да изиграем един протоколен двубой. Протоколен, защото реферите, които трябва да съблюдават правилата на играта, правят точно обратното – затварят си очите за тях. Вероятно ще прозвуча като поредният треньор, който се оплаква, но това са наблюдения, натрупани във времето. Осъзнаваме грешките в нашия отбор и се опитваме да ги отстраняваме”, сподели още Борислав Караматев.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *