Красимир Манолов пред zona90.com: “Записахме две стойностни победи”

Отборът на Левски (Карлово) записа две поредни и много важни победи, които помогнаха на тима да се измъкне от опасната зона. Карловци се наложиха изненадващо над тима на Розова долина (Казанлък) (2:1) и победиха със същия резултат, но като гости тима на Раковски 2011. По този начин Левски (Карлово) събра актив от 19 точки и се нареди 16 място във временното класиране. Старши-треньорът на отбора Красимир Манолов коментира пред zona90.com подобрението в играта и важните точки.

“Постигнахме две стойностни победи в много важен момент за нас. Не мога да разделя двата двубоя. Розова долина е много добър и организиран отбор. Тази победа е с много висока цена за нас. Имайки предвид в незавидната ситуация, в която се намираме, залогът за нас в тази среща беше двойно по-голям. Имахме нужда от подобна гръмка победа над отбор от челото в класирането. Очаквах това да се случи рано или късно. Това е критерий, че отборът има потенциал. Успехът в Раковски е не по-малко важен. Домакините са отбор в подем и залагат на местни футболисти”, сподели опитният специалист.

Манолов отправи забележка към колегата си от Розова долина (Казанлък) Александър Георгиев относно изказването му след двубоя.

“Мисля, че е крайно време треньорите да спрат да се оплакват и да се оправдават с реферите, особено след загуби. Авторитет се печели с представяне, а не с приказки. Имам страхотни впечатления за нещата, които правят от клубното ръководство на Розова долина и ги поздравявам за коректното отношение, но изказването на моя млад колега малко ме изненада. Нека да се коментира играта на терена. Във футбола има победи и загуби. Трябва да можем да приемаме и двете”, коментира Красимир Манолов.

“От мач на мач започваме да играем по-добре и нещата да се получават. Новите футболисти също се вписват все по-добре в отбора. Не подценяваме и не надценяваме нито един отбор в групата. Сезонът е труден и резултатите до момента го доказват”, завърши наставникът на Левски (Карлово).

В следващия кръг Левски (Карлово) приема състава на ОФК Сливен в директен двубой от дъното на таблицата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *