Бончо Генчев ще ръководи Зоналния съвет на БФС във Велико Търново

Бончо Генчев е новият председател на Зоналния съвет на БФС във Велико Търново, съобщиха от централата на Българския футболен съюз. Генчев наследява на поста бившия си съотборник и приятел Трифон Иванов, който почина на 50-годишна възраст. Временно позицията бе заеманата от Игор Бaкьов.

Бончо Генчев е част от златното футболно поколение на България, записал участие на световното първенство по футбол в САЩ през 1994 година. Той дебютира за националния отбор на 26 септември 1990 г. в двубой срещу Швеция (0:2) в Стокхолм. Има 14 мача и 2 гола за националния тим.

Богатата му футболна кариера включва шампионската титла на България и Купата на БФС с Етър през 1991. Трикратен бронзов медалист – през 1989 и 1990 с Етър и през 1998 с ЦСКА. Голмайстор на А група през 1998 със 17 гола. За купата на УЕФА има 7 мача и 1 гол за ЦСКА. Той е първият българин, играл в английската Висша Лига.

До момента Бончо Генчев натрупа опит в няколко административни длъжности, заемани в клубове от региона. Първо бе президент на Локомотив (Горна Оряховица), след което пое треньорския пост в Етър (Велико Търново).

снимка: dnesbg.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *