Областно първенство: Атлетик (Куклен) и Спортист (Голям Чардак) с победи, Вихър (Строево) се препъна в Царимир

Лидерите в Областния шампионат на Пловдивско записаха убедителни победи в междинния XXVII-ми кръг, игран вчера. Атлетик (Куклен) се наложи с 0:5 при визитата си на Сокол (Марково), а преследвачът Спортист (Голям Чардак) победи с 4:1 у дома тима на Сокол (кв. Долни Воден, Асеновград). Третият в подреждането отбор на Вихър (Строево) стъпи накриво в Царимир, където не успя да победи местния Тракия.

Водачът във временното класиране Атлетик не срещна сериозни затруднения при гостуването си в Марково. “баските” откриха резултата след гол на Илхан Ибрамджик, а до края на първата част падна още едно попадение, дело на Сезен Ибрямов.

Момчетата на Николай Андреев реализираха нови три гола през втората част, с които оформиха убедителния си успех. Илхан Ибрамджик се разписа за втори път и покачи на 0:3, а малко след това Димитър Байев бе точен за 0:4. Последният гол в двубоя бе дело на Веселин Филипов в края на срещата.

От лагера на Атлетик изразиха остро несъгласието си с решението на Дисциплинарната комисия, която наложи сериозни санкции на Рамадан Хайрула и старши треньора Николай Андреев, както и на администратора на клуба Борислав Гюзелев.

“Не можем да приемем тези наказания. Ние сме един от най-толерантните отбори в групата. Притеснени сме, защото е прилаган двоен стандарт, според нас. Нормално ли е за протест да се спират състезателните права за осем срещи. Къде другаде в България това се случва? Смятам, че от Зоналния съвет малко се престараха този път”, коментира пред zona90.com членът на Управителния съвет на “баските” Сюлейман Коркмаз.

Разликата на върха между Атлетик и Спортист (Голям Чардак) остава две точки, а до края на шампионата има още три кръга.

Областно първенство – Пловдив, XXVII кръг, резултати

ОФК Средногорец (Брезово) – ФК Калояново 0:3 /служебен успех/
Сокол (Марково) – Атлетик (Куклен) 0:5
Спортист (Голям чардак) – Сокол (кв. Долни Воден, Асеновград) 4:1
Тракия (Стамболийски) – ФК Момино 1:1
ФК Житница – ФК Кричим 5:0
Вихър (Белозем) – Секирово (Раковски) 0:3 /служебен резултат/
Марица (Милево) – Марица (Маноле) 0:0
Тракия (Царимир) – Вихър (Строево) 1:1

Класирането може да видите в секция “Статистика – Областно първенство”!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *