Енев-Дибич няма мераци за Североизточната трета лига

Шампионът на Шуменска област Енев-Дибич няма желание да участва в Североизточната В аматьорска футболна група, която от 1 юли ще се нарича Североизточна трета лига. Това съобщиха от управата на футболния клуб.

„Разполагаме с класни футболисти, които спокойно могат да играят в тази група, но на тази етап не желаем да финансираме в това направление. По-добре е да вложим тези средства за доизграждане на материалната ни база в село Дибич, за доразвиването на детско-юношеския спорт, което сме започнали от години, отколкото да ги изразходваме за транспорт и високите такси, съпътстващи участието ни в трета лига“, споделиха членове на Управителния съвет на футболния клуб.

Енев-Дибич от години се финансира изцяло от местна фирма, докато участието на Община Шумен е доста слабо в сравнение с другите общини на областта. Нещо повече преди години спонсора на отбора е пожелал да вземе на концесия стадиона в Дибич и да го направи според изискванията на Европейския съюз, но управата на Община Шумен не се е съгласила и е отказала офертата. Затова и Енев-Дибич ще се стреми в следващите години със собствени средства да направи стадиона един от най-добрите, поне в Южната група в която се състезава от години.

Управителният съвет на клуба възнамерява да продължи работата с привличането на млади и перспективни футболисти, като до началото на новото първенство се планират доста приятелски срещи все с отбори, състезаващи се в Североизточната В група  и водещи отбори от Варненска, Добричка, Търговищка, Разградска, Силистренска и Русенска област.

Шампионската титла на областта за сезон 2015/2016 година пък ще бъде официално отпразнувана в следващите седмици по южното Черноморие, се похвалиха още Енев-Дибич.

Салим САЛИХ – Шумен

Свързани материали

Североизточната трета лига се подновява на 25 февр... Пролетният полусезон на североизток се подновява на 25-26 февруари, съобщиха от Зоналния съвет на БФС във Варна. От местната централа обявиха още ...
Черноморец (Балчик) със стратегическа точка в Добр... Черноморец (Балчик) измъкна точка при визитата си на Добруджа (Добрич) в дерби-срещата от XV-ия кръг на Североизточната трета лига. Срещата приключи п...
ФК Суворово “замрази” мераците на Добр... Черноморец (Балчик) печели служебно, след като ФК Кубрат не се яви за двубоя ФК Суворово поднесе изненадата на кръга в Североизточната трета лига, ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *