Енев-Дибич няма мераци за Североизточната трета лига

Шампионът на Шуменска област Енев-Дибич няма желание да участва в Североизточната В аматьорска футболна група, която от 1 юли ще се нарича Североизточна трета лига. Това съобщиха от управата на футболния клуб.

„Разполагаме с класни футболисти, които спокойно могат да играят в тази група, но на тази етап не желаем да финансираме в това направление. По-добре е да вложим тези средства за доизграждане на материалната ни база в село Дибич, за доразвиването на детско-юношеския спорт, което сме започнали от години, отколкото да ги изразходваме за транспорт и високите такси, съпътстващи участието ни в трета лига“, споделиха членове на Управителния съвет на футболния клуб.

Енев-Дибич от години се финансира изцяло от местна фирма, докато участието на Община Шумен е доста слабо в сравнение с другите общини на областта. Нещо повече преди години спонсора на отбора е пожелал да вземе на концесия стадиона в Дибич и да го направи според изискванията на Европейския съюз, но управата на Община Шумен не се е съгласила и е отказала офертата. Затова и Енев-Дибич ще се стреми в следващите години със собствени средства да направи стадиона един от най-добрите, поне в Южната група в която се състезава от години.

Управителният съвет на клуба възнамерява да продължи работата с привличането на млади и перспективни футболисти, като до началото на новото първенство се планират доста приятелски срещи все с отбори, състезаващи се в Североизточната В група  и водещи отбори от Варненска, Добричка, Търговищка, Разградска, Силистренска и Русенска област.

Шампионската титла на областта за сезон 2015/2016 година пък ще бъде официално отпразнувана в следващите седмици по южното Черноморие, се похвалиха още Енев-Дибич.

Салим САЛИХ – Шумен

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *