Енев-Дибич няма мераци за Североизточната трета лига

Шампионът на Шуменска област Енев-Дибич няма желание да участва в Североизточната В аматьорска футболна група, която от 1 юли ще се нарича Североизточна трета лига. Това съобщиха от управата на футболния клуб.

„Разполагаме с класни футболисти, които спокойно могат да играят в тази група, но на тази етап не желаем да финансираме в това направление. По-добре е да вложим тези средства за доизграждане на материалната ни база в село Дибич, за доразвиването на детско-юношеския спорт, което сме започнали от години, отколкото да ги изразходваме за транспорт и високите такси, съпътстващи участието ни в трета лига“, споделиха членове на Управителния съвет на футболния клуб.

Енев-Дибич от години се финансира изцяло от местна фирма, докато участието на Община Шумен е доста слабо в сравнение с другите общини на областта. Нещо повече преди години спонсора на отбора е пожелал да вземе на концесия стадиона в Дибич и да го направи според изискванията на Европейския съюз, но управата на Община Шумен не се е съгласила и е отказала офертата. Затова и Енев-Дибич ще се стреми в следващите години със собствени средства да направи стадиона един от най-добрите, поне в Южната група в която се състезава от години.

Управителният съвет на клуба възнамерява да продължи работата с привличането на млади и перспективни футболисти, като до началото на новото първенство се планират доста приятелски срещи все с отбори, състезаващи се в Североизточната В група  и водещи отбори от Варненска, Добричка, Търговищка, Разградска, Силистренска и Русенска област.

Шампионската титла на областта за сезон 2015/2016 година пък ще бъде официално отпразнувана в следващите седмици по южното Черноморие, се похвалиха още Енев-Дибич.

Салим САЛИХ – Шумен

Свързани материали

Снегът отлoжи зимната подготовка на Локомотив (Рус... Планираният за 20 януари старт на зимната подготовка на представителния отбор на Локомотив (Русе) се отлага. Това съобщи старши треньорът на тима Бори...
Лидерът на североизток предпочетe плажа за старт н... Лидерът в Североизточната трета лига Черноморец (Балчик) стартира зимната си подготовка вчера. Старши треньорът Герги Иванов – Геша изведе на централн...
Североизточната трета лига се подновява на 25 февр... Пролетният полусезон на североизток се подновява на 25-26 февруари, съобщиха от Зоналния съвет на БФС във Варна. От местната централа обявиха още ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *