ФК Хитрино заяви официално участие в Североизточната трета лига

ФК Хитрино и Спартак 1918 (Варна) са футболните клубове от Североизточна България, заявили участие в новото футболно първенство 2016/2017 година в Североизточната трета лига, администрирано от Зоналния съвет на БФС-Варна.  Това заявиха служители в Зоналния съвет на футболната централа в морската столица.

„Имаме сериозни трудности по попълването на Североизточната трета лига, както ще се казва занапред групата, защото победителите във футболните първенства от област Шумен, Добрич, Силистра, Търговище, Русе и Разград все още нямат желание да участват в новото първенство 2016/2017 год. От Шуменска област единствен ФК Хитрино официално е внесъл документи за участие в новото първенство и предстои спортно-техническата комисия да се произнесе за това”, споделиха още от местната футболна централа.

Освен ФК Хитрино в новото първенство ще участва и победителя в първенството на Варненска област Спартак 1918 (Варна), докато за другите отбори все още нищо не се знае. От футболната централа във Варна са на мнение, че ще се изчака и решението за утвърждаване на участниците в Втора футболна лига и след това ще се решава за Североизточната трета лига.

През миналото първенство 2015/2016 година Североизточната В група (като се казваше групата) завърши първенството с 12 тима след предсрочното отказване през пролетния дял на Тича 1948 (Долни чифлик) и ФК Две могили.

Както е първенците на групата Черноморец (Балчик) и Калиакра (Каварна) се отказаха от участие във втора футболна лига и ще продължат участие в Североизточната трета лига. В групата участие ще вземе изпадналия от втора лига Добруджа (Добрич).

Салим САЛИХ – Шумен

Свързани материали

Снегът отлoжи зимната подготовка на Локомотив (Рус... Планираният за 20 януари старт на зимната подготовка на представителния отбор на Локомотив (Русе) се отлага. Това съобщи старши треньорът на тима Бори...
Лидерът на североизток предпочетe плажа за старт н... Лидерът в Североизточната трета лига Черноморец (Балчик) стартира зимната си подготовка вчера. Старши треньорът Герги Иванов – Геша изведе на централн...
Североизточната трета лига се подновява на 25 февр... Пролетният полусезон на североизток се подновява на 25-26 февруари, съобщиха от Зоналния съвет на БФС във Варна. От местната централа обявиха още ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *