Влез в Зона-та, популяризирай аматьорския футбол!

Уважаеми читатели,

През последните месеци вероятно често си задавате въпроса “Какво се случва със Зона90?”. Време е да получите отговор.

Преди това обаче бих искал да споделя с Вас някои мои разсъждения, които са част от отговора на по-горния въпрос. Проектът zona90.com стартира изцяло на доброволни начала, а основната ни цел беше да популяризираме това ниво от българската футболна йерархия. Искахме да покажем на българската общественост бъдещите футболни таланти, да им отворим очите, че българският футбол не се изчерпва с няколко клуба, за чиито проблеми вероятно на всички ни писна. ЦСКА, Левски и тук-таме появил се някой дразнител, който да разруши “вечния” модел – те винаги са на сцената, дори с безумните си проблеми и съзнание, че държавата е длъжна да им помага. Както е било винаги! Това не работи и последните 20 години  го доказаха. Затова не професионалният, а аматьорският футбол е предмет на нашия интерес. Защото професионален футбол на адекватно ниво не може да съществува без силен и добре структуриран аматьорски футбол.

Проблемите са много, но винаги ги е имало. Въпросът е те да бъдат разрешавани дългосрочно. “Има пари – има отбор” е доказано неработеща схема, защото системата в самата й основа е прогнила и остаряла. Необходими са промени, при това кардинални, преди основите да прогният до край.

През последните два месеца получихме редица телефонни обаждания, както и писма на редакционната поща. Проектът беше спрян, поради липсата на мотивация, а и други странични фактори “съзряха” опасност в наше лице. Игнорирайки ни, но въпреки това – крадейки авторските ни текстове! Именно вниманието на нашите читатели ни дават мотивация да продължим. Зона90 ще продължи да бъде част от българското онлайн медийно пространство, но с малко по-различен формат. 

На ход сте вие! Зона90 винаги е била отворена медия и е давала трибуна на всеки, който пожелае. Затова от тук нататък, ние предоставяме нашата трибуна изцяло на нашите читатели, които имат уникалната въможност да ни съдействат, за да популяризираме заедно аматьорския футбол.

Очакваме всички Ваши текстове от мачове, анализи, коментари, снимки, видео клипове и всичко, което Ви е направило впечатление. Може да ги изпращате на редакционната ни поща office@zona90.com или да се свържете с нас през Фейсбук-страницата ни.

Това не е конкурс за материал. Ще публикуваме всичко! Силно вярвам във Вашата активност и отдаденост на аматьорския футбол!

С безкрайно уважение,

Рейджан Халил – главен редактор на zona90.com

P.S. Искам да благодаря на всички съмишленици, треньори и футболни президенти, които през изминалите повече от две години бяха наш верен източник на информция!

снимка: Интернет

Свързани материали

Снегът отлoжи зимната подготовка на Локомотив (Рус... Планираният за 20 януари старт на зимната подготовка на представителния отбор на Локомотив (Русе) се отлага. Това съобщи старши треньорът на тима Бори...
Лидерът на североизток предпочетe плажа за старт н... Лидерът в Североизточната трета лига Черноморец (Балчик) стартира зимната си подготовка вчера. Старши треньорът Герги Иванов – Геша изведе на централн...
Североизточната трета лига се подновява на 25 февр... Пролетният полусезон на североизток се подновява на 25-26 февруари, съобщиха от Зоналния съвет на БФС във Варна. От местната централа обявиха още ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *