Областно първенство: Банана “подхлъзна” ФК Чирпан срещу Тунджа (Ягода), реферът раздава картони за неправилно дишане (видео)

На 5 ноември от 14:00 ч. на градския стадион в Чирпан се проведе футболната среща между мъжките отбори на ФК Чирпан  и ФК Тунджа 2006 (с.Ягода). Срещата бе от X-тия кръг на “А” Областна футболна група-Стара Загора. Гостите от Ягода се наложиха с 1:2, но в главно действащо лице на терена се превърна рефера Антон Тончев, известен с прякора си Банана.

Явно и тенденциозно той подкрепяше гостуващия отбор от Ягода. Особено това пролича в първите 15 минути на срещата, когато набързо нашари играчи от ФК Чирпан за несъществуващи нарушения. В допълнение и страничния рефер Милен Желев пусна две засади в полза на гостите. Поведението на главния рефер Антон Тончев срещу чирпанлии не е за първи път този сезона. Само преди няколко кръга в гостуването на ФК Чирпан в село Енина на местния ФК Бузлуджа рефера се държа доста арогантно и подкрепяше изцяло домакините от Енина. Безспорно играта на ФК Чирпан в първите минути не вървеше, но допълнителното вкараното напрежение от съдийската тройка си каза думата. След контраатака в 15-та минута гостите от Ягода успяха да поведат в резултата с 0:1. След този гол чирпанлии бяха господари на терена, гостите се прибраха в своята половина. Въпреки превъзходството си домакините не стигаха до чисто голово положение, а гостите с една контраатака успяха да изведат свой играч очи в очи с вратаря на чирпанлии, но умелата намеса на стража Ангел Славов предотврати удвояване на резултата. Още няколко спорни положение до края на полувремето на Банана доведоха до напрежение и по трибуните. На полувремето видимо притеснен бе и делегата на срещата – Недев. Стигна се дотам че от страх да не изпуснат мача е звъннал и на 112 да извика полиция.

През второто полувреме гостите направиха няколко груби нарушения, но така и не видяха жълтия цвят на картона. Наглото поведение на главния рефер продължи и през вторите 45 минути. Гостите бяха прибрани в своята половина, чирпанлии изпуснаха две добри положения за гол, като стража на гостите се намеси и при двата удара. При една контраатака в 71-та минута гостите успяха да стигнат до втори гол. Въпреки негативния резултат ФК Чирпан хвърли всички сили в атака и логично стигнаха до намаляване на резултата с гол на Петър Нолев от дузпа в 89-та минута. Главният рефер Тончев обаче не счете за необходимо да дава продължение на срещата и побърза да надуе свирката в 90-тата минута.

 
Ето и видео от спорните първи 15 минути при което се вижда как рефера първо дава несъществуващ фаул за гостите, а след това за блъскане на наш играч в наказателното поле не отсъжда нищо, а дава жълт картон за играч на ФК Чирпан. Нека повече хора видят големия рефер Антон Тончев – Банана, който БФС лансира дори в “Трета лига”. Докога ще търпим да ни тъпчат е въпроса?!
 

Видео: Fоotball Chirpan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *