Въвеждат Електронното първенство и в Трета лига от следващия сезон

Отпадат и предсъзтезателните медицински прегледи?

От следващия сезон в първенствата на Трета лига ще бъде въведено в експлоатаця Електронното първенство. Новината бе оповестена от президента на Аматьорската футболна лига Румен Вълко по време на съвещанието на представителите на клубовете от Югоизточната група, провело се вчера. До момента иформацията за срещите се въвежда електронно единствено за двубоите от Първа и Втора лига. Средствата за таблетите, необходими за интегрирането и действието на електронната система, ще бъдат поети от Българския футболен съюз.

Румен Вълков разкри още, че текат сериозни разговори за увеличаване на наградния фонд на турнира за Купата на Аматьорската футболна лига.
“Полагаме усилия да повишим наградния фонд за първия и втория тим в надпреварата за Купата на АФЛ на 15 и 10 хиляди лева, но това може да стане най-рано за следващата спортно-състезателна година”, уточни Вълков.

Президентът на АФЛ Румен Вълков даде сигнали, че централата обмисля осивременяване на нормативната база, която в момента “създава” доста неприятности на аматьорските клубове

Съвещанието, което беше с акцент върху предстоящия пролетен полусезон на Югоизточната група, беше открито от председателя на ЗС на БФС – Пловдив Димитър Енчев. Дискутирани бяха различни теми, свързани картотекиране, съдийство, стадиони и други.
След съответното осъвременяване на нормативната база, от следващата година е възможно да отпаднат предсъстезателните медицински прегледи за футболните срещи, стана ясно още на съвещанието.
Пролетният дял на шампионата стартира на 24 февруари и завършва на 2-3 юни . Предвидени са три междинни кръга 5 и 18 април, както и на 9 май. Водач в подреждането е Арда (Кърджали), следван от миналогодишния шампион Загорец.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *