Мисия

Още преди да стартираме този сайт през лятото на 2014-та година, бяхме с ясното съзнание, че сме закъснели с неговата поява. В годината на едно от най-вълнуващите световни футболни първенства затвърдихме впечатленията си, че българският футбол има отчайваща нужда да възкръсне от пепелта на миналото и да освети бъдещето си в лицето на талантите в България. И както всяка глобална промяна започва от отделния човек, ние решихме да помогнем на тази мисия с каквото можем – едни с познания и опит, други – с желание и хъс. Обединяващото звено – бъдещето на българския футбол! Защото, въпреки че отразяваме настоящи събития, знаем, че в основата на професионалния спорт стои аматьорският – а без стабилни основи, липсват стабилни стени.

Това е причината да определим като основна мисия на сайта да отразява обективно и подробно, в широк спектър, аматьорския футбол в България. Фокусирана изцяло върху футболно съдържание, уеб страницата предлага не само информационни статии с видими източници, но и актуална статистика, коментари и интервюта, идеи, опит от чужбина. Така, Zona90.com се стреми да бъде не само информационен сайт, но и трибуна – зона на кръстопът, пресечна точка в идеите и възгледите на феновете и въвлечените в сферата на професионалния и непрофесионален футбол.

 

Екипът

Sports Editor Zona90
Рейджан Халил – главен редактор, журналист, CEO

С опита и образованието си изцяло в сферата на спортната журналистика, Рейджан може да сложи в джоба си не един спортен коментатор от националния ефир. Завършва бакалавърска степен “Журналистика” в ШУ и магистърска степен “Спортна журналистика” в НСА. В кариерата си отразява спортни събития за местни и национални медии. Вярва и се стреми да доказва, че в България може да има феърплей, в духа на спортсменството.

 


PR Manager Zona90
Румяна Калудева – PR & Marketing мениджър

По образование PR, Румяна се развива не само в сферата на маркетинга, но и в работата със статистически данни. Специализира в сферата на персоналните брандинг услуги, както и вътрешнофирмените комуникации.

Обича футбола по много причини още от детството си, заклет фен на Мартин Петров!